Yüksek kalorili besinler.. Kilo Almak için kaç kalori almam lazım?

Yüksek kalorili besinler hangileri? Kilo Almak için kaç kalori almam lazım?

Yüksek kalorili besinler hangileri? Kilo Almak için kaç kalori almam lazım? Kilo almak için hangi gıdalar alınmalı?

İşte yüksek kalorili besinler.. Kilo almak için hangi gıdalarla kaç kalori almanız lazım?

1.Ceviz

Şifa kaynağı ceviz sayesinde, günlük 100 gram tükettiğinizde yaklaşık 654 kalori almış olacaksınız. Ceviz sağlıklı yağlar, lifler, vitaminler ve mineraller içerir. Ceviz, diğer yaygın sert kabuklu kuru yemişlerden, daha yüksek oranda antioksidan aktivitesine sahiptir. İç cevizin etrafını saran zarda, E vitamini, melatonin ve polifenol adı verilen bileşikler antioksidan özelliği sağlar. 

2.Tahin

yüksek kalorili besinler-tahin

Kalsiyum açısından oldukça zengin olması dolayısıyla, kemik gelişiminin önemli bir yardımcısıdır. Yağ oranı fazladır, bunun yanı sıra 100 gramda 595 kalori sağlamaktadır. Tahin, B vitamininin bilinen her türüne sahiptir. Vücuttaki sinir hücrelerinin uyarılmasını sağlamasının yanında kırmızı kan hücrelerinin kalitesini ve sağlığını korur. Tahinin bu özellikleri ile saçların daha sağlıklı olmasını ve daha parlak olmasını sağladığı ve bunun yanında saç köklerinin beslenmesini sağladığı da söylenebilir.

3.Fıstık Ezmesi

yüksek kalorili besinler-fıstık ezmesi

Protein ve yağ içermesinden dolayı, kilo almaya yönelik arayışa uygun bir besin kaynağıdır. 100 gr fıstık ezmesi 588 kalori içerir ve böylece kilo almaya yardımcı olur. Enerji deposu olan fıstık ezmesi, çok sayıda vitamin ve mineraller barındırır. İçerisinde B6 vitamini ve bol miktarda potasyum bulunmaktadır. Bunun yanı sıra kalsiyum, sodyum ve demir gibi minerallere de sahiptir.

4.Badem

yüksek kalorili besinler-badem

Badem, mono doymamış yağ asitleri bakımından zengindir; bunun yanı sıra kalp-damar sağlığına ve diyabete iyi gelir. Badem manganez, fosfor, bakır ve riboflavin içermektedir. Bundan dolayı enerji üretimi için metabolizmaya çok yardımcı olur. Ayrıca ‘osteoporoz‘ gibi yaşa bağlı sorunların başlamasını önlerken, fosfor yardımıyla kemiklerin ve dişlerin dayanıklılığını arttırır. Özetle 100 gr. bademde alacağınız kalori 579.

5.Kabak Çekirdeği

En önemli bitki kökenli demir ve manganez kaynaklarından biridir. Kabak çekirdeği içinde birçok vitamin ve mineraller barındırır. E vitamini güçlü bir antioksidandır bu sayede vücudu güçlendirir. Bunun yanında Omega-3 yağ asitleri ve A vitamini ise cilt hücrelerini yeniler. Öyleyse siz günde 100 gr. kabak çekirdeği tükettiğinizde 559 kalori alacağınızı biliyor musunuz?

6.Chia Tohumu

Chia tohumları en yüksek bitki bazlı protein kaynakları arasında yer alır. Bu süper tohumun, kaslardaki yağ yakmaya ve kan şekeri düzeylerini dengelemek için tüketilmesinin başka bir nedenidir. Bu sayede, egzersiz yaparken kaybolan besinlerin bazılarının yerini alır. Kalsiyum, fosfor, magnezyum, manganez, bakır, çinko, demir ve niasin gibi önemli mineraller açısından zengindir. 100 gr. tüketildiğinde 486 kalori sağlıyor.

7.Acı Biber ve Pul Biber

Capsicum bitkisinin meyvesi olan acı biber, kapsaisinoid, karotenoid ve askorbik asit ve antioksidanlar bakımından çok zengindir. Sade yiyemeseniz bile yemekleriniz veya salatalarınızda tüketin. 100 gr. acı biber size 324 kalori verecek. Pul biber; A, C, E vitaminleri, fenolik bileşikler ve karotenoidler açısından çok zengindir. Günlük 100 gr. tüketimde size vereceği kalori 282’dir.

8.Kurutulmuş Kereviz Yaprağı

Kereviz önemli bir vitamin, mineral ve ayrıca amino asit kaynağı olan bir gıdadır. Aynı zamanda kurutup yaprak haline getirdiğinizde, lezzetlendirici olarak da kullanabiliyorsunuz. 100 gr. kereviz kurusu 319 kaloriye sahip oluyor. Bunun yanında vücutta iltihaplanmaya karşı koruma sağlayabilen yaklaşık 25 anti-enflamatuar farklı bileşene sahiptir.

9.Kuru Üzüm

Kuru üzüm mikro besinler ve lif bakımından katkısız bir enerji kaynağıdır. Bu yüzden spor yapan ve yoğun çalışan insanların daha zinde ve daha enerji dolu olmalarına yardımcı olmaktadır. 100 gr kuru üzüm 304 kalori içeriyor. Ancak üzümde şeker oranı oldukça yüksektir. Öyleyse şeker hastaları kullanım dozuna özellikle dikkat etmelidir.

10.Kurutulmuş Maydanoz

Kurutulup öğütülen maydanoz bor, florür ve kalsiyum bakımından zengindir. Böylece kemik ve diş sağlığı bakımından önemlidir. 100 gr. kurutulmuş maydanozda 292 kalori bulunmaktadır. Günlük düzenli olarak tüketildiğinde vücudun demir ve kalsiyum ihtiyacını karşılar. Yüksek kalorili besinler açısından kolayca elde edilebilir.

Sonraki Gönderi

Acı biber zararlı mı? Yendiğinde yanma niçin olur?

Pts Nis 5 , 2021
Acı biber yemekten zevk alan kimseler için bu sorgulama akla dahi gelmez. Hatta bazıları hobi olarak, hatta takıntı derecesinde olağandan […]
acı biber yemek zararlı mı