Bembeyaz dişler sizin için hayal değil, nasıl mı? İşte o yöntemler..

Bembeyaz dişlere çok kısa sürede kavuşabilirsiniz, nasıl mı?

Bembeyaz dişler, yani inci misali parlayan dişlere şüphesiz herkes sahip olmak ister. Gün içerisinde alınan besinler ve içecekler hayal ettiğimiz beyaz görüntüye engel olur. Rahatça gülümsemeniz, güzel ve temiz dişlere sahip olmanız, birkaç malzeme ile çok kolay! Öyleyse lekeleri ve sararmaları yok eden o mucizevi yöntemler neler birlikte bakalım…

1. Adaçayı

Dişlerinizi diş macunu ile fırçalayıp ardından ağzınızı iyice çalkalayın. Daha sonra 1 çay kaşığı adaçayı, 1 çay kaşığı karbonat ve 1 çay kaşığı tarçını iyi bir şekilde karıştırın. Diş fırçanızı hazırladığınız karışıma batırarak 3 dakika boyunca dişlerinize bastırmadan hafifçe fırçalayıp ağzınızı suyla çalkalayın. 1 haftanın sonunda dişlerinizde meydana gelen beyazlığı fark edeceksiniz.

2. Çilek

bembeyaz dişler için çilek

Bembeyaz dişlere kavuşmanız için ikinci önerimiz çilek yöntemi olacak. Çilek, yüzeydeki zorlanmaları yok ederek plak oluşumu önler ve dişleri bembeyaz görüntüsüne ulaştırır. Bununla birlikte zengin lif kaynağı ile birlikte ağzınızın içini temizler, zararlı bakterileri ve mikroorganizmaları yok eder. Haftada 1-2 kez olgun ve büyük bir çileği çatalın arkası ile ezerek püre haline getirin ve fırça ile dişlerinize uygulayın. Dişlerinizin her zamankinden daha fazla parladığını göreceksiniz.

3. Gliserin

Anti bakteriyel özelliği bulunan gliserin, ağız içi bakterileri öldürür ve daha beyaz dişlere sahip olmanızı sağlar. Gliserini kullanmadan önce dişlerinizi güzelce fırçalayın. Daha sonra birkaç damla gliserini di fırçanıza damlatarak beyazlatmak istediğiniz bölgelere uygulayın ve ağzınızı çalkalayın. Haftada 2 kere uygulayacağınız bu yöntem dişleri beyazlatmanın yanı sıra diş çürüklerine karşı da etki sağlar.

4. Karbonat

bembeyaz dişler için karbonat

En çok bilinen doğal diş beyazlatma yöntemleri arasında karbonat da yer alır. Karbonat sayesinde dişlerinizi beyazlatmak için ürünlere veya profesyonel tedavilere çok para harcamanıza gerek kalmayacak! Haftada 2-3 kere ıslak diş fırçasını karbonata batırıp nazikçe dişlerinizi fırçalayın. Bu yöntemi düzenli uyguladığınız zaman rengin açılacağına şahit olacaksınız. Karbonat ile diş beyazlatma yöntemini denemediyseniz bir an önce denemenizi tavsiye ederiz.

5. Muz Kabuğu

bembeyaz dişler için muz kabuğu

Vücudumuz için oldukça değerli besinler bulunduran muz, sadece içeriği ile değil kabuğuyla da oldukça etkilidir. Muz kabuğu; potasyum, magnezyum ve manganez ile diş minesini yeniden canlandırır ve dişlerinize parlaklığını geri kazandırır. Dişlerinizi fırçaladıktan sonra olgun bir muzun kabuğuyla dişlerinizi 3 dakika ovalayın ve macunsuz bir fırça ile dişlerinizi muzdan arındırın. Haftada 3 kez uygulayınız.

Bembeyaz dişler önce sağlıklı beslenmeyi de gerektirir. Unutmayınız diş sağlığınız için mutlaka bir diş hekimine başvurmayı ihmal etmeyin…

Sonraki Gönderi

Balıkesir şehir rehberi, tarihi miraslar, turizm alanları, kültür ve iklimi

Sal Mar 2 , 2021
Balıkesir, her ne kadar Marmara Bölgesi’nde yer alsa da; zaman zaman coğrafi bilgi sistemlerinde, gerek çeşitli kaynaklarda taşıdığı kültürel özellikler […]
balıkesir şehir rehberi