Bebeklerde Diş Çıkarmaya Etkili En İyi Yöntemler Neler?

Bebeklik döneminde, en çok sıkıntılı olan şeylerden biri diş çıkarma dönemdir.

Bebeklerde diş çıkarma, en çok sıkıntılı olan şeylerden biridir. Bebekte gösterdiği bazı alışık olunmadık durumlarla atlatılması zor bir dönemdir.

Bebeğiniz olağandan daha çok huysuzluk çıkarıyor, sürekli ağlıyorsa, sonuçta dile getiremediği bir sıkıntısı var demektir. Nedensiz bir şeymiş gibi görünse de başta kolik sancısı, acıkma, diş çıkarma ve bazı sağlık problemlerinden kaynaklanabilir. Oldukça sıkıntılı bir dönemin başı olan diş çıkarma süreci; salya, yüksek ateş ve yemek yiyememe gibi belirtilerle kendini belli eder.

bebeklerde diş çıkarma yöntemleri

Bebeklerde Diş Çıkarmaya Etkili En İyi Yöntemler

Dişin patladığı günden 4 gün önce başlayan ateşlenme dişin ilk çıktığı gün baya yükselebilir ve giderek üçüncü güne kadar azalır. Toplamda 20 tane süt dişin bulunduğu evre her bebekte aynı zamanda ve aynı belirtilerle ortaya çıkmayabilir. Dişleri en erken 3 aylık ile 5-6 aydan sonra kendini gösterse bile, esasen anne karnındayken oluşmaya başlamıştır. Böylelikle çene kemiğinin yarılmasıyla ağızda görülmeye başlanan dişlerin, 15-18. aylara kadar uzayabildiği görülmektedir. Bebeklerde genelde ilk patlayan dişler alttaki ön dişlerdir; daha sonra üst ön dişler çıkarak, böylece 3 yaşına kadar 20 tane süt diş çıkmış olur. Erken dönemde diş çıkaran bebeğin büyüme açısından gelişimi diğer bebeklere göre daha hızlı değildir. Sadece genetik farklılıktan dolayı erken ya da geç diş çıkmaya başlar.

Bu yöntemleri denemeden önce mutlaka doktorunuza danışın.

Diş Eti Kaşıyıcıları ve Parmak Gıdalar

Bebekler için en işe yarar malzemelerden birisi diş eti kaşıyıcılarıdır. Kaşıyıcıları buzdolabında bekletirseniz masaj etkisi daha da artacaktır. İçi sıvıyla dolu olan diş eti kaşıyıcılarını çiğneme gereksiniminden dolayı bebeğiniz delebileceği için ağzına akıtabilirsiniz. Bu yüzden sıvı diş eti kaşıyıcılarını tercih etmeyiniz. Bununla birlikte bebeğinizin parmağıyla kavrayabileceği faydalı sebze ve meyveleri ek gıda dönemine başladığınızda verebilirsiniz.

Soğutulmuş Islak Mendil

Islak ya da soğuk mendili buzdolabında yarım saat beklettikten sonra çiğnemesi için bebeğinizin ağzına koyun. Soğuk bez, hem ferahlama hissi verecek, bunun yanı sıra ağrı ile şişliği yok edecektir.

Diş Eti Jelleri ve Diş Eti Pudraları

Bebek ürünleri arasında satılan diş jellerinin pek çoğu; problemli bölgede sakinlik hissi oluşturacak lokal anestetikler ve bölgede mikrop ürememesini engelleyen temizleyicileri barındırır.

Sonraki Gönderi

Çocuklarda Tuvalet Eğitimi Nasıl Yapılmalı? Eğitim ne zaman başlar?

Paz Mar 7 , 2021
Çocuklarda Tuvalet Eğitimi Nasıl Yapılmalı? Eğitim ne zaman başlar?
çocuklarda tuvalet eğitimi