Almanya, ikinci yardımı yapacak, Hedef 240 milyon Euro!

Almanya Federal hükumeti şimdi deprem felaketi için mali desteğini önemli ölçüde genişletiyor. Türkiye ve Suriye’deki yaşanan yıkıcı depremlerde on binlerce kişi öldü ve ortaya çıkan hasar milyarlar seviyesinde. 

Türkiye 9 saat arayla meydana gelen iki depremle sarsıldı. 6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş merkez üssü Pazarcık ilçesi olan bir depremle yıkıldı. Saat 04.17’deki depremin büyüklüğü önce 7,4 olarak duyuruldu. İlerleyen saatlerde güncelleme yapılan depremin büyüklüğünün 7,7 olduğunu açıklanmıştı. Aynı gün saatler 13.24’ü gösterirken bu kez Kahramanmaraş, merkez üssü Elbistan ilçesi olan 7.6 şiddetinde ikinci depremle acılara büründü. Depremler bölgede 10 ili yıktı.

Türkiye’nin güneydoğusundaki ve Suriye’deki afet bölgesinde temizlik çalışmaları , bölgede meydana gelen şiddetli depremden yaklaşık altı hafta sonra devam ediyor. Almanya şimdi yardımını yeniden önemli ölçüde artırmakta kararlı. Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock’un (Yeşiller) Brüksel’deki uluslararası bağış konferansında açıkladığı gibi, toplam 240 milyon avro seferber edilecek . Bu, önceki yardımın iki katına tekabül ediyor.

6 Şubat’ta meydana gelen yıkıcı depremde binlerce insan çöken binaların altında kaldı. Mevcut duruma göre ölü sayısı 52 bini geçti, binlerce kişi yaralandı ve milyonlarcası kalıcı olarak evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Hükumete göre, yalnızca Türkiye’de felaketten bu yana bölgeden 3,7 milyon kişi tahliye edildi ve şu anda yaklaşık iki milyon kişi çadırlarda yaşıyor. Depremden etkilenen bölgede de geçtiğimiz hafta sel nedeniyle en az 18 kişi hayatını kaybetti. Yağışların yer yer şiddetli devam ettiği bölgede, malzemeler kıtlaştığı için bölge insanları yardım çağrılarını yineliyor.

Bölgede yağışların yer yer şiddetli olmasının ardından, bazı yerleşim yerlerinde eğitime de maalesef ara veriliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sonraki Gönderi

Aydın ilinin neyi meşhur? Aydın'da turizm, kültür, eğitim ve tarih

Paz Oca 3 , 2021
Aydın ili, kuzeyde İzmir, kuzeydoğuda Manisa, doğuda Denizli, güneyde Muğla illeri ve batıda Ege Denizi ile çevrilidir. İlin yüzölçümü 7.943 […]
aydın neyi meşhur