Alman polisi dosyayı tekrar açtı, Türk gencin katilinin peşinde!

Alman polisi yıllar önce tecavüze uğrayıp öldürülen Türk gencin failinin peşine düştü! Çağlar, işten eve dönerken kimliği belirsiz bir kişi tarafından öldürülmüştü.

Almanya’nın Köln kentinde 1991’de 16 yaşındayken öldürülen Seçkin Çağlar’ın dosyasının tekrar açıldığı ve polisin faili meçhul cinayetle ilgili tekrar araştırma başlatıldığı duyuruldu.

alman polisi seçkin çağların failini tekrar araştırıyor

17 Ekim 1991 günü akşam saatlerinde işten çıkıp eve gitmek isteyen Seçkin Çağlar isimli Türk genç, bir banliyö tren istasyonunda tecavüze uğrayıp boğularak öldürüldü. Bu cinayetle ilgili ise olaydan 8 yıl sonra katile ait olduğu düşünülen kan izlerinin DNA analizi yapıldı. Alman polisi ‘Cold Cases’ adını verdikleri komisyon ile bu cinayetin failini bulmak için çalışacak. Köln’ün Poll semtinde 32 yıl önceki faili meçhul cinayetin aydınlatılması için 350 erkekten alınacak tükürük örneğiyle DNA testi yapılacağı belirtildi.

Köln polisine göre Çağlar, 17 Ekim 1991 Çarşamba akşamı, saat 18.40 sıralarında Salmstasse durağında 7 numaralı hatta bindi. Yaklaşık iki dakika sonra, babasının kendisini aldığı Poll-Autobahn İstasyonu’nda trenden indi. Ancak her gün olduğu gibi o gün istasyon çıkışında kızını bekleyen baba, Seçkin’i göremedi. Çağlar ertesi sabah, trenden indiği yerin birkaç metre ötesinde bir çalılığın arkasında hareketsiz halde bulundu. Olay yerinde ilk yapılan inlemeye göre elbisesinin yırtılarak soyulduğu ve tecavüz edilip, ardından boğularak öldürüldüğü tespit edildi.

Olayı araştıran kıdemli savcı Ulrich Bremer, cinayetin işlendiği Poll semtinde yaşayanlar arasında yapılacak testle ilgili, “Katılım gönüllülük esasına dayanıyor ve tanıklara yönelik.” dedi.

Olayı araştıran müfettişler teste katılanların olayın faili olmaktan kurtulacakları, testi reddedenlerin ise fail olma ihtimallerine karşı olayla ilgili daha detaylı araştırılacağı kaydedildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sonraki Gönderi

Piyasalar pür dikkat FED'in alacağı faiz kararına odaklandı

Cum Ara 4 , 2020
Piyasalar FED’in bugün açıklayacağı faiz kararını bekliyor. Piyasalar bu yönde neler bekliyor? Amerika Birleşik Devletleri’nde başlayan ve bazı Avrupa ülkelerine […]
fed faiz kararı piyasalar